Biserici ale Sfinților Împărați în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Sfinții Împărați Constantin și Elena, prăznuiți astăzi, 21 mai, de Biserica Ortodoxă, ocrotesc numeroase biserici ortodoxe din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. În această zi de sărbătoare, credincioșii sunt așteptați să participe la Sfânta Liturghie mai ales în bisericile care își serbează hramul.

Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, aflată în spatele Palatului Culturii din Iași, care aparține de Protopopiatul Iași 2, își cinstește astăzi ocrotitorii. Aseară, Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2. Tot azi își serbează hramul Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din cartierul ieșean Galata, a cărei construcție a demarat la începutul anului 2000. În ultimii ani, lucrările la acest sfânt lăcaș au evoluat. În prezent, biserica este acoperită și se lucrează la finisajele exterioare. Astăzi se mai află în sărbătoare, în Protopopiatul Botoșani, parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din cimitirul Eternitatea al orașului Botoșani, parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ – Vorona-Centru, parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Dorohoi și Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Darabani. După cum ne-a relatat pr. paroh Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, cu prilejul hramului au fost pregătite 700 de pachete pentru credincioși, care vor fi împărțite la finalul programului liturgic.

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va fi sărbătoare la Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Roman, la Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Bacău, la Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Onești.

În Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, astăzi își sărbătorește hramul Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Gura Humorului și cea din cartierul sucevean Zamca.

Tot azi va fi sărbătoare la Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Bârlad. Aseară a fost oficiată Slujba Vecerniei unită cu Litia, iar astăzi programul liturgic va continua cu Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți. După cum ne-a relatat pr. paroh Brânduș Ungureanu, în perioda următoare vor fi demarate lucrările pentru construirea unui așezământ social pentru credincioșii din parohia bârlădeană, dar și pentru ajutorarea celor nevoiași.

Comentarii Facebook


Știri recente