Biserica Zlătari din București și-a serbat hramul

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost un prilej de bucurie duhovnicească pentru preoții și credincioșii Parohiei Zlătari din București, care au venit și au adus rugăciuni de mulțumire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ocrotitoare a bisericii parohiale, alături de Sfinții Ciprian și Sfânta Iustina. După ce vineri seară a fost săvârșită Vecernia, bucuria slujirii fiind împărtășită alături de părintele paroh Nicolae Dascălu și de protopopul Protoieriei III Capitală, Dinu Pompiliu, și numeroși preoți și diaconi, a doua zi au fost săvârșite Sfânta Liturghie și Parastasul pentru ctitori, împreună-slujitori fiind și de această dată numeroși clerici profesori de la facultățile de teologie din București, Sibiu sau Craiova, dar și de preoți și diaconi de la Centrul de Presă BASILICA, după cum informează Ziarul Lumina.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal – Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, care a vorbit credincioșilor despre Maica Domnului, care trebuie să fie un model pentru mamele și fiicele din ziua de astăzi, despre cum smerenia și dragostea sa ar trebui să fie urmate cu multă atenție și de noi astăzi.

La final, după ce au fost pomeniți ctitorii sfântului lăcaș, părintele paroh Nicolae Dascălu a mulțumit preoților și diaconilor care au venit să slujească de hramul bisericii, dar și credincioșilor pentru sprijinul pe care îl acordă sfântului lăcaș, mai ales că în momentul de față se desfășoară ample lucrări la curățarea picturii.

De asemenea, a prezentat credincioșilor o serie de apariții editoriale scoase de editurile Patriarhiei Române, precum și noul număr al revistei parohiale ‘Giuvaerul credinței’.

La final, credincioșii care au participat la slujbă au primit pachete din partea parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente