Biserica Vovidenia din Botoșani și-a sărbătorit hramul

Biserica ‘Intrarea Maicii Domnului în Biserică’ – Vovidenia din Botoșani și-a serbat ieri, 21 noiembrie, hramul. Cu acest prilej, de vineri după-amiază a fost adus aici un fragment din moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul de la Biserica ‘Sfântul Ioan Iacob Românul’ a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț. Sfintele moaște au fost aduse, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de o delegație condusă de pr. prof. Viorel Laiu, spiritual în cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

‘Moaștele Sfântului Ioan Iacob au fost întâmpinate cu multă bucurie de soborul de preoți și de credincioșii care au venit în număr mare. În cel de-al 50-lea an de când se află în împărăția cerurilor, Sfântul Ioan Iacob a poposit pentru câteva zile printre botoșăneni. Creștinii, cu multă credință, răbdare, evlavie și dragoste, au venit și s-au rugat pentru sănătate sufletească și trupească, pentru bucurie, pentru reușită la examene, pentru iertarea păcatelor și mântuire. Au primit cu multă bucurie acest odor sfânt. Un grup de elevi ai Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț este implicat în activitatea liturgică, misionară și pastorală la acest moment deosebit pentru biserica noastră. Elevii care au însoțit sfintele moaște au oferit răspunsurile la strană în timpul slujbelor care s-au oficiat, preamărind astfel numele și viața Sfântului Ioan Iacob Românul’, a relatat părintele paroh Partenie Apostoaie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…