Biserica veche a satului Tătărani, județul Prahova, a fost resfințită ieri

Biserica veche a satului Tătărani, protoieria Ploiești, a fost resfințită ieri, 3 mai 2009. Sfântul lăcaș, cu hramurile Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, are o vechime de peste șapte decenii, în timpul celui de-al doilea război mondial fiind bombardată. Slujba târnosirii a fost săvârșită ieri, înainte de Sfânta Liturghie, de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Tot ieri a fost sfințit și Așezământul Social-Filantropic „Sfântul Mare Mucenic Mina” și fundația unui cabinet medical și a unei farmacii. Aceste centre fac parte din programul „Vasiliada” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Restaurarea exteriorului bisericii vechi a satului Tătărani, refacerea picturii în tempera și construirea unei noi catapetesme au fost posibile cu ajutorul enoriașilor acestei parohii.

În curând satul Tătărani va avea o nouă biserică cu hramurile Sfântul Nectarie și Sfânta Treime. Acest lăcaș de cult a fost ridicat până la nivelul turlelor, sfintele slujbe săvârșindu-se în acest moment în biserica veche.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente