Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea, în sărbătoare

La Biserica „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde se află la loc de cinste fragmente din moaștele sfântului, a fost oficiată Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfântului Mucenic Haralambie, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început din data de 10 februarie cu slujba Vecerniei unită cu Litia și Acatistul Sfântului Haralambie și a continuat astăzi cu Sfânta Liturghie.

La sfârșitul slujbei, părintele Mihai Cârstea a ținut un cuvânt de învățătură în care a istorisit viața și martiriul Sfântului Haralambie, îndemnându-i pe creștini să-l urmeze în smerenie, rugăciune și sfințenie în lucrarea lor pentru mântuirea sufletului.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită o slujbă de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și ostenitorilor sfântului lăcaș.

La sărbătoare au participat numeroși credincioși din oraș și din împrejurimi care au avut posibilitatea să se închine la racla cu moaștele a patru sfinți: Sfântul Ioan Hrisostom, Sfântul Mare Mucenic Mina, Sfântul Mare Mucenic Haralambie și Sfânta Muceniță Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente