Biserica „Sfinții Voievozi” din Parohia Cotești, județul Vrancea a fost resfințită de către Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei a resfințit astăzi, 13 iunie, și Biserica „Sfinții Voievozi” din Parohia Cotești, județul Vrancea. Lăcașul de cult a fost ridicat în anul 1839, pe locul unei Biserici din lemn, de către proprietarii de pământuri din zonă și a fost împodobită cu pictură interioară.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu s-a resfințit această Biserică în urma importantelor lucrări de consolidare, de restaurare, de împodobire a ei cu pictură nouă în tehnica fresco. Toate aceste lucrări s-au făcut prin strădania preotul paroh”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum ne informează TRINITAS TV.

Pe viitor se dorește ridicarea unei case de prăznuire care să contribuie la intensificarea activității sociale în parohie, a spus părintele Sorin Panaitescu, parohul Bisericii „Sfinții Voievozi” din Cotești, județul Vrancea: „Dorim construirea unei case praznicale pentru a intensifica rolul social al Bisericii în parohia noastră tocmai prin a fi mai aproape de suferințele și de necazurile credincioșilor noștri. Deocamdată, ne deplasăm noi la cei care sunt în neputință, iar mai târziu, prin construirea acestei case praznicale, vom fi mai aproape de cei în suferință. De asemenea, am dori, dacă ne ajută Bunul Dumnezeu, să oferim de două sau trei ori pe săptămână o masă caldă celor care au nevoie de ajutorul și de sprijinul nostru”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente