Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Pitești și-a sărbătorit hramul

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat ieri, 29 iunie 2011, Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Pitești, informează eparhiaargesului.ro. Sfânta slujbă a fost săvârșită în demisolul bisericii, în prezența a peste 500 de credincioși.

Cu această ocazie chiriarhul locului în cuvântul de învățătură a amintit de eforturile depuse de toți enoriașii parohiei pentru construcția acestei biserici, cea mai mare din municipiul Pitești:

‘O dovadă că se întrupează viața lui Dumnezeu în viața noastră este că a-ți început și a-ți zidit acest altar, cel mai frumos din Pitești și chiar din Eparhia Argeșului și Muscelului. Este biserica cea mai zdravănă și mai bine proiectată din județ, lucrările fiind executate la un nivel calitativ foarte înalt. Vă felicit din toată inima și Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru dragostea pe care o aveți față de acest lăcaș de închinare, pentru contribuția și jertfa depuse din toate punctele de vedere. Această frumoasă biserică este întruparea rugăciunilor pe care le faceți cu multă dragoste și credință’

Noua biserică este construită în cartierul Nord al orașului, pe un teren donat de Ministerul Apărării Naționale prin Spitalul Militar din municipiul Pitești. Primele ajutoare financiare au venit din partea personalului medical și a credincioșilor din noua parohie înființată în anul 1997. Pe lângă acestea un sprijin foarte important a venit din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Pitești și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Construcții și Patrimoniu.

În anul 2003 s-au făcut excavațiile pentru infrastructura acestei mari biserici și a demisolului. Aceste lucrări s-au desfășurat timp de trei ani , costurile ridicându-se la suma de 700.000 lei.

Din anul 2006 au început lucrările la suprastructura bisericii ajungându-se în prezent la cota de 15 metri înălțime. Au fost terminate turlele construite deasupra intrării principale, urmând ca turla mare a bisericii să se ridice până la înălțimea de 40 metri.

Noua parohie din zona de nord a orașului este formată din 1800 de familii, biserica fiind rezultatul dorinței aprinse a tuturor enoriașilor care până în anul 2003 nu aveau o biserică în acest loc.

După oficierea Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, însoțit de P.C. Părinte Consilier Caliopie Cristian Ichim, a vizitat șantierul deschis în partea superioară a bisericii pentru a verifica nivelul calitativ de execuție al lucrării. Cu această ocazie chiriarhul locului a analizat etapele care urmează să fie parcurse în viitor până la definitivarea construcției.

Comentarii Facebook


Știri recente