Biserica ‘Sfantul Stefan’ isi sarbatoreste astazi hramul

Biserica ‘Sfantul Stefan’, situata pe Strada Albinet, Nr.44, a fost construita in anul 1810 pe locul uneia mai vechi de lemn, care a apartinut ortodocsilor sarbi, bulgari si greci care locuiau in aceasta zona. Ctitorul acestui locas a fost Constantin Tomovici vel capitan, originar din Balcani. Biserica inchinata Sfantului Apostol si Arhidiacon Stefan a fost refacuta de Mihai Sarbu din Chisinau, nepotul primului ctitor. Peretii bisericii, din piatra, au fost decorati cu scene biblice de catre un zugrav ramas anonim. Ulterior, s-a adaugat un pridvor din piatra. Avand ctitori, binefacatori si inchinatori de mai multe etnii, in decursul secolului al XIX-lea, in aceasta biserica se slujea in limbile romana si slavona. In casele bisericii a functionat pana in anul 1864 prima scoala romaneasca din aceasta zona a orasului.

Aseara, in intervalul orar 17.00-19.00, slujba Vecerniei, oficiata la Biserica Sfantul Stefan, a fost transmisa in direct de postul de Radio Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…