Biserica „Sfântul Spiridon” – Vechi din Capitală va găzdui timp de patru zile moaștele ocrotitorului său spiritual

Mâine, 11 decembrie a.c., la ora 17:00 va avea loc la Biserica „Sfântul Spiridon” – Vechi din București o procesiune prin care se va așeza în baldachinul special amenajat din interiorul bisericii racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Spiridon. Părticele din moaștele Sfântului vor fi aduse de la Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou din București, în cadrul slujbei Privegherii, oficiate de către Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, cu prilejul hramului bisericii.

Timp de patru zile, credincioșii se vor putea închina la racla cu moaștele Sfântului Spiridon, alături de papucii Sfântului Ierarh, care au fost aduși de la o mănăstire din Insula Corfu, Grecia. „După 15 ani de așteptare și rugăciune, ni se împlinește bucuria duhovnicească de a primi în dar moaștele Sfântului Ierarh Spiridon. Prezența Sfântului Spiridon în mijlocul nostru, prin sfintele sale moaște, reprezintă efectiv sursa bogăției harului și a darurilor care împlinesc și desăvârșesc neputința noastră. Atunci când suntem obosiți, plecăm genunchii și ne închinăm icoanei făcătoare de minuni a Sfântului și, sărutându-i moaștele, Dumnezeu ne dă putere să trecem peste toate”, ne-a declarat părintele paroh Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 287/ 10 decembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…