Biserica „Sfântul Spiridon” din Galați și-a sărbătorit ocrotitorul

Biserica „Sfântul Spiridon din Galați” și-a sărbătorit hramul, astăzi, 12 decembrie. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a arătat că „sărbătoarea Sfântului Spiridon pe pământ românesc a transformat locurile în casa și în viața Sfântului Spiridon”, subliniind că în orașele Brăila și Galați există șase lăcașuri de cult închinate sfântului.

Biserica „Sfântul Spiridon”, construită în partea a II-a a secolului al XVIII-lea este unul dintre cele mai reprezentative lăcașuri de cult din Galați.

În cadrul parohiei funcționează, de la sfârșitul anului 2008 și un Centru de zi pentru copiii. Aici, cei 34 de copii provenind din familii defavorizate beneficiază de educație în regim „after school”, de o masă caldă și de toate celelalte servicii pe care centrul le pune la dispoziție.

Cu ocazia sărbătoririi sfântului ocrotitor, copiii de la Centrul de zi al parohiei au susținut un program artistic, constând din imne religioase, colinde și recitări de poezie.La finalul programului aceștia au primit dulciuri, iconițe și cărți de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente