Biserica „Sfântul Spiridon” din Constanța a fost târnosită

Singura biserică din Arhiepiscopia Tomisului cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon”, a fost astăzi, 14 noiembrie, târnosită. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția sa a oficiat și Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„Credincioșii din Constanța din toate cartierele au venit la această zi de sfințenie. Biserica se îmbracă într-o haină nouă și strălucitoare, în haina sfințeniei. Credincioșii participând și închinându-se în Sfântul Altar, la Sfânta Masă, se îmbracă și ei în această haină de lumină”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfântul Ierarh Spiridon”, din Constanța, a fost pusă în anul 2001, iar lucrările de construire au fost finalizate anul trecut. Lăcașul de cult este dotat în prezent cu mobilier, candelabre și ornamente din piatră.

Potrivit tradiției, după slujba de târnosire toți credincioșii au putut trece prin Sfântul Altar, unde au putut săruta Sfânta Evanghelie și Sfânta Masă.

Comentarii Facebook


Știri recente