Biserica „Sfântul Nicolae” – Udricani din București găzduiește un Atelier de creație

Sub genericul „Reflecții și reflexii. Spre Taina Luminii, prin semn și culoare”, la Biserica „Sfântul Nicolae” – Udricani din București se desfășoară, zilele acestea, un atelier de creație. În cadrul proiectului, elevi din clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” din Capitală și copii din parohie realizează icoane pe sticlă, gravuri și picturi pe lemn. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a început ieri, 29 martie și se va încheia mâine, 31 martie.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, profesor Teodora Coltofean de la Catedra de Pictură de șevalet din cadrul Liceului „Nicolae Tonitza” din București: „Ca să învățăm să zburăm trebuie să învățăm să mergem mai întâi. Iar ceea ce facem noi cu copiii acum sunt niște pași, niște etape constructive. Am spus că de câte ori putem să reușim să antrenăm tinerii pentru a alterna lucrul cu mijloacele specifice”.

Toate creațiile copiilor vor fi expuse, în perioada următoare, în Biserica „Sfântul Nicolae” – Udricani.

Pe viitor se dorește ca în Parohia Udricani să se organizeze, permanent, astfel de ateliere de creație.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…