Biserica „Sfântul Nicolae” din Vișeu de Sus a sărbătorit 70 de ani de la sfințire

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Vișeu de Sus a împlinit 70 de ani de la sfințire. Mii de credincioși maramureșeni au participat astăzi, 20 iunie, la sărbătoarea comunității și la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul: „La 70 de ani de la sfințirea Bisericii cu hramul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din orașul Vișeu, de către vrednicul de pomenire Episcop Vasile Stan, Biserică ctitorită de un militar cu numele Nicolae Uică din zona Buzăului, pentru comunitatea ortodoxă din orașul Vișeu am oficiat Sfânta Liturghie pomenind ctitorii și binefăcătorii, preoții și slujitorii acestui altar care s-au perindat aici de 70 de ani”.

La final, Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Iustin Sigheteanul a oferit diplome de apreciere celor două tinere maramureșene participante la faza națională a Olimpiadei de Religie și la Concursul național de oratorie creștină „Crezul meu”, unde ambele au obținut locul al III-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente