Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Bodești, protopopiatul Piatra Neamț a fost resfințită

Câteva sute de credincioși au participat astăzi, 16 mai, la resfințirea Bisericii cu hramul „Sfântul Nicolae” din localitatea Bodești, protopopiatul Piatra Neamț, informează Radio TRINITAS. Slujba de resfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de 20 de preoți si diaconi.

După resfințirea lăcașului de cult a urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Înaltpreasfinția Sa a adresat și un mesaj de binecuvântare credincioșilor: „Suntem în zi de sărbătoare după Înălțare și înainte de Rusalii. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu sfințirea acestei Biserici. Rog pe Dumnezeu să coboare asupra noastră harul unității Sale și harul vieții celei veșnice pentru a cunoaște pe Dumnezeu Tatăl, Fiu și Duhul Sfânt. Îl rog pe Dumnezeu să ne dăruiască tuturor împlinirea cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: ‘Păstorii să aibă grijă de credincioși, iar credincioșii împreună cu preoții și cu arhiereii lor să formeze Biserica cea una, sfântă, sobornicească și apostolească’.”

Biserica „Sfântul Nicolae” din Bodești fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Din anul 2004 aici s-au efectuat multiple lucrări de restaurare și amenajare.

Comentarii Facebook


Știri recente