Biserica „Sfântul Nicolae” din Brăila și-a serbat hramul

Cu ocazia sărbătorilor închinate ocrotitorului spiritual al Brăilei, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiu și-a sărbătorit astăzi, 6 decembrie, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi de la parohiile din oraș, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La slujbă au asistat oficialități locale, elevi și profesori, împreună cu mulțime de credincioși.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Dunării de Jos a evidențiat actualitatea vieții Sfântului Ierarh Nicolae ca model pentru educația creștinească a copiilor. Tot în acest cadru, au fost premiați și câștigătorii Concursului de Religie „Sfinții-prietenii lui Dumnezeu și îndrumătorii tinerilor”, organizat de Arhiepiscopie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Aceștia au primit diplome din partea Chiriarhului Dunării de Jos, dar și cărți și alte daruri de suflet. La rândul ei, parohia-gazdă a premiat cei mai buni elevi la același concurs de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” cu care parohia are o bună colaborare, oferind peste 3000 de diplome, pachete cu dulciuri, iconițe și broșuri.

În același context, copiii de la Grădinița „Familia” din Brăila, au primit din partea Sfântului Nicolae, pachete cu dulciuri, cărți de rugăciune și iconițe. La sfârșitul Sfintei Liturghii, toți pelerinii și credincioșii veniți să se închine la sfintele moaște, au primit pachete cu alimente.

Comentarii Facebook


Știri recente