Biserica Sfântul Nicolae – Brândușa din Craiova publică noul număr al revistei parohiale

Parohia „Sfântul Nicolae” – Brândușa din Craiova a publicat noul număr al revistei „Lumina creștină”, un periodic de informare și catehizare. „Numărul 19 al revistei parohiei Brândușa cuprinde de această dată următoarele articole: „Sărbătorile miezului de vară”, „Vești din viața parohiei noastre”, rubrica „De vorbă cu preotul”, evenimente de viitor „Minuni din zilele noastre” și „Poezie creștină”. Îi așteptăm pe doritori cu articole pentru publicația parohiei, prin care să evidențieze lucruri importante din viața lor de creștini, minuni pe care le-au trăit și alte materiale de folos sufletului. Articolele pot fi trimise on-line, pe adresa [email protected]”, a precizat părintele paroh Gabriel Sorescu, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Revista „Lumina creștină” a fost editată pentru prima dată în perioada interbelică, în anul 1939. Tipărită cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nifon Criveanul, primul Mitropolit al Olteniei, publicația a fost redactată de către un grup de preoți olteni, coordonat de părintele Theodor Mirescu., paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brândușa, și era difuzată în majoritatea parohiilor din Oltenia. „Alături de învățăturile de credință, predici, cuvântări, poezii creștine și texte din Sfinții Părinți, „Lumina creștină” prezenta cititorilor știri de pe frontul de Răsărit, scrisori de la soldați și articole anti bolșevice. Banii obținuți din abonamente erau folosiți pentru a sprijini ostașii de pe frontul de Răsărit. În perioada regimului comunist, publicarea revistei a fost sistată”, a adăugat părintele Gabriel Sorescu.

Noua ediție a revistei „Lumina creștină” a văzut lumina tiparului în decembrie 2007, cu sprijinul Mitropoliei Olteniei. Revista poate fi citită și pe internet, pe site-ul http://parohiabrandusa.wordpress.com/.

Comentarii Facebook


Știri recente