Biserica este situata in partea de est a orasului, intre strazile Pacurari si Petru Poni. A fost construita din piatra si caramida in anul 1812. Ctitorul ei este maiorul Johann Georg von Staedler. Din anul 1945 locasul a fost incredintat parohiei Toma Cozma. Pictura interioara s-a facut in anul 1970. In zilele noastre, este biserica de enorie.
„Cât se poate de firesc”: Donare de sânge în Arhiepiscopia Sucevei
Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a dat startul primei campanii de donare de sânge din acest an, intitulată „Sânge pentru viață”. Preasfințitul Părinte Damaschin a numit gestul unul „cât se poate de firesc”…
Bilanţ la aproape un an de campanie „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”: Cifre
Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” este organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din luna martie 2020. Până în prezent, au fost efectuate 200 de deplasări pentru sprijinirea a peste 4.800 de familii din…
Online: Răzvan Bucuroiu vă vorbește despre sfinții pe care i-a cunoscut
ASCOR Alba Iulia, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș, organizează conferința intitulată „Sfinți pe care i-am cunoscut: Constantin Galeriu, Dumitru Stăniloae, Cleopa Ilie și Petroniu Tănase”, susținută de jurnalistul Răzvan Bucuroiu. Evenimentul…
Concursul Național Catehetic 2021: Românii din Ploiești și cei din Verona vor să umple „Desaga cu doruri”
Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Verona participă la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” cu proiectul „Desaga cu doruri”, în cadrul căruia se va înfrăți cu Parohia „Nașterea Domnului și Sf.…
Sute de fotografii etnografice ale unor artiști din țară și străinătate sunt expuse la Cluj
Peste 200 de fotografii etnografice sunt expuse începând de miercuri la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Imaginile surprind momente din viața comunităților sătești de români, maghiari, romi, secui, ceangăi și sași din România și au…