Biserica „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel a fost sfințită

Pacienții și personalul Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel au acum un lăcaș de închinare. Biserica „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, construită în curtea instituției medicale, a fost sfințită astăzi, 25 iulie, de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează Radio TRINITAS. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor locale și peste 2000 de credincioși.

După slujba de sfințire a Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în imediata apropiere a noului lăcaș de cult: „Dumnezeu să vă binecuvânteze de răbdare și de dragoste și să ne întâlnim la Câmpulung Muscel și cu alte prilejuri ca și astăzi de bucurie și de binecuvântare. Toți cei care ați pus dragoste, cuvânt bun să aveți binecuvântarea din plin de la Dumnezeu și să vă răsplătească pentru osteneală”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Realizarea Bisericii a fost posibilă prin grija Sectorului Patrimoniu și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, al Primăriei orașului Câmpulung Muscel și al Secretariatul de Stat pentru Culte, al Spitalului Municipal, precum și al simplilor credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente