Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din București și-a sărbătorit hramul

Sfântul Mare Mucenic Mercurie a fost sărbătorit astăzi, 25 noiembrie, în Biserica Ortodoxă Română. Cu acest prilej, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din cartierul Titan din București și-a sărbătorit hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată un sobor numeros de preoți, în frunte cu Protos. Veniamin Goreanu, consilier-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. La sărbătoarea de astăzi au participat peste 700 de credincioși, informează Radio TRINITAS.

„La sfârșitul Sfintei Liturghii Protos. Veniamin Goreanu a transmis credincioșilor cuvântul Patriarhului României. Totodată, a înmânat o serie de cinci diplome de vrednicie unor credincioși care s-au evidențiat prin ajutorul dat Bisericii noastre”, a spus Părintele George Lepădatu, preot slujitor la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din cartierul bucureștean Titan.

O parte din moaștele Sfântului Mercurie se păstrează și la această Biserică și au fost scoase spre închinare, încă de ieri, în afara lăcașului de cult, rugându-se foarte mulți credincioși lângă racla aflată sub baldachinul special amenajat, după cum a mai precizat părintele George Lepădatu.

Comentarii Facebook


Știri recente