Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Vatra Dornei a fost sfințită ieri

Credincioșii din municipiul Vatra Dornei au, de ieri, 20 decembrie, un nou lăcaș de închinare.

Biserica a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și va purta hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Părintele protopop de Câmpulung Moldovenesc, Aurel Goraș: „Părintele Ghețiu Iulian a mai construit o biserică la demisolul acestei construcții care a fost sfințită in anul 2004 și de atunci s-a ostenit ridicarea bisericii propriu-zise. Înaltpreasfințitul Pimen a remarcat faptul că parohia respectivă este o parohie mică numeric, cu mulți pensionari și șomeri și această biserică nu s-a făcut din prisosul financiar al credincioșilor ci din prisosul credinței. Biserica este foarte frumoasă, la slujbă a participat un număr impresionant de persoane și a fost un moment impresionant atât pentru credincioși cât și pentru slujitori.”

Ieri după-amiază Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen a binecuvântat și noua capelă a Spitalului Municipal din Vatra Dornei.

În acest fel, în perioada sărbătorilor de iarnă aici vor putea fi oficiate slujbe pentru pacienții spitalului, urmând ca lăcașul să fie sfințit pe 31 ianuarie, anul viitor, de

sărbătoarea Sfinților Doctori fără de arginți Chir și Ioan.

Comentarii Facebook


Știri recente