Biserica ‘Sfantul Ilie’ din Cartierul Alexandru cel Bun din Iasi isi sarbatoreste astazi al treilea hram.

Alaturi de sarbatorea Sfantului Ierarh Nectarie Vindecatorul de boli, biserica mai are ca hramuri sarbatoarea Sfantului Prooroc Ilie si a Nasterii Maicii Domnului.

Parohia a fost infiintata, la cerea credinciosilor, in anul 1995. Lucrarile la actuala biserica au inceput in anul 1996, actualmente constructia fiind realizata pana la nivelul acoperisului.

Mai multe amanunte despre acest lacas de cult ne-a oferit Parintele Petru Lehaci – parohul Bisericii ‘Sfantul Prooroc Ilie’: ‘Biserica ‘Sfantul Ilie’ din cartierul iesean Alexandru Cel Bun a inceput acum 9 ani prin Slujba de sfintire a locului care a avut loc la data de 9 septembrie 1996, prilej cu care Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a adus bucurie credinciosilor din Cartierul Alexandru cel Bun, un cartier sarac, dar cu oameni foarte muncitori. Lucrarile la biserica au inceput efectiv dupa anul 2000, timp in care am adunat materialele necesare zidirii bisericii. In anul 2004 am ajuns sa zidim turla principala a bisericii care are cu adevar dimensiuni de catedrala.’

Comentarii Facebook


Știri recente