Biserica Sfântul Elefterie din București și-a sărbătorit hramul

Ieri, 15 decembrie, când Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe Sfântul Mucenic Elefterie, episcopul Iliriei, mulți credincioși și-au dat întâlnire la Biserica ‘Sfântul Elefterie’ din București, informează „Ziarul Lumina”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, în fruntea căruia s-a aflat Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Biserica, deși mare, s-a dovedit neîncăpătoare din pricina credincioșilor care au venit în număr mare pentru a se închina la părticica din cinstitele moaște ale Sfântului Elefterie și a înălța o rugăciune azi, de ziua sfântului. Credincioșii prezenți au avut prilejul să participe și la hirotonia întru diacon a teologului Octavian Stroea.

‘În această zi, la jumătatea lunii decembrie, în mijlocul Bucureștilor, această biserică se îmbracă în haine de sărbătoare, deoarece astăzi facem pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Elefterie ale cărui sfinte moaște se află spre închinare în acest sfânt lăcaș, într-o frumoasă raclă lucrată în argint și în aur. Mărturisirea Sfântului Mucenic Elefterie ne întărește și pe noi în credință și este un îndemn pentru fiecare dintre noi ca să ne cunoaștem credința așa cum a cunoscut-o Sfântul Elefterie încă de când era copil. Să mărturisim această credință așa cum a mărturisit-o el! Și putem mărturisi credința noastră prin faptele noastre, venind aici, în sfânta biserică, cerând ajutorul sfinților și căutând să ne împărtășim de harul dumnezeiesc pe care îl putem lua la Sfânta Liturghie sau prin intermediul Sfintelor Taine’, a spus Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul.

Atmosfera de sărbătoare a început încă din seara zilei precedente, când a fost săvârșită slujba Privegherii, cu Litia și Acatistul sfântului ocrotitor al parohiei.

‘A fost o slujbă deosebită, frumoasă, cu foarte multă lume și toți au fost mulțumiți. După Sfânta Liturghie, am săvârșit slujba Parastasului pentru cei adormiți dintre ctitorii bisericii, iar apoi membrii Consiliului Parohial au împărțit celor care au participat la slujbă câte un pachet cu alimente’, a declarat părintele Valer Ulican, parohul Bisericii ‘Sfântul Elefterie’.

Comentarii Facebook


Știri recente