Biserica ‘Sfantul Dimitrie – Misai’ isi va sarbatori duminica hramul

Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, este unul din hramurile acestui lacas de cult, alaturi de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, la 21 mai.

Numele de ‘Misai’, sub care este cunoscuta aceasta biserica, vine de la numele boierului Misail, ctitorul unei biserici mai vechi pe acest loc, sau de la acela al unui preot pe nume Misai, slujitor aici. Ctitorita in secolul al XIX-lea, biserica a fost restaurata de mai multe ori, la aceasta contribuind atat credinciosii din zona, cat si Primaria. Intr-o anumita perioada, locasul de cult apartinea breslei casapilor.

Biserica Sfantul Dimitrie – Misai se remarca prin arhitectura sa deosebita si prin planul constructiei. Parintele Grigoras Costache, paroh la aceasta biserica ne-a spus referitor la aceasta sarbatoare: ‘Aceasta frumoasa sarbatoare inchinata Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, este o sarbatoare importanta in parohia noastra pentru ca martirii sunt cinstiti in mod deosebit de catre crestini pentru ca au predicat pe Hristos cu propriul lor sange, cu propria lor viata. Biserica a fost infiintata pe la anul 1802, biserica fiind asezata pe una din colinele Tatarasilor. noi slujim in fata unei comunitati legate de Biserica.’

Comentarii Facebook


Știri recente