Biserica Sfântul Calinic din Craiova în sprijinul elevilor defavorizați

Biserica „Sfântul Calinic”, din cartierul craiovean Valea Roșie, a desfășurat în această perioadă un proiect umanitar sub genericul Rechizite pentru viitorul lor educațional, după cum ne informează Gabriela Popescu. În cadrul proiectului, enoriașii parohiei au adunat rechizite școlare, în special ghiozdane și caiete, pentru a le dărui copiilor care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Astfel, voluntarii și asistenții sociali ai Bisericii, alături de părintele paroh Marin Albu, au oferit rechizite unui număr de 60 de copii cu vârste între 7 și 15 ani.

„Prin acest proiect am dorit să aducem o bucurie în sufletele elevilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de abandon școlar. A început anul școlar și sunt elevi care nu au rechizite școlare, nu au o cameră a lor, nu au îmbrăcăminte corespunzătoare pentru a merge la școală și noi am încercat, cu puținele noastre mijloace, să-i ajutăm, să încercăm să-i mobilizăm și pe ceilalți enoriași din parohie în această acțiune caritabilă. Ca de fiecare dată, credincioșii au răspuns cu multă dragoste acestui apel”, a spus Cristina Denisa Velea, asistent social la Biserica „Sfântul Calinic”.

Proiectul „Rechizite pentru viitorul lor educațional” este derulat în scopul protecției minorilor de vârstă școlară și urmărește prevenirea și combaterea abandonului școlar în rândul acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente