Biserica Sfântul Calinic Cernicanul din Craiova desfășoară proiectul Ajută-i să-și trăiască copilăria!

Biserica „Sfântul Calinic Cernicanul” desfășoară în această perioadă proiectul „Ajută-i să-și trăiască copilăria!”, prin care distribuie pachete cu rechizite școlare și jucării copiilor de la mai multe grădinițe aflate în satele doljene, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Astfel, enoriașii și asistenții sociali ai parohiei au mers zilele trecute la Grădinița Cârna și Grădinița Bulzești, urmând ca săptămâna viitoare să fie vizitați micuții de la Grădinița din Botoșești Paia.

„Copiii de la aceste grădinițe aflate în zone sărace din județul Dolj au primit culori, carioci, acuarele, plastilină, creioane, cretă, hârtie glese, hârtie creponată, cărți de colorat, coli, jetoane cu litere și cifre, jucării de pluș si din plastic. În luna ianuarie, le vom mai dărui la două dintre aceste grădinițe perdele și o mochetă”, a precizat Denisa Velea, asistent social la Biserica „Sfântul Calinic Cernicanul”.

Proiectul, inițiat sub coordonarea părintelui paroh Marin Albu, este realizat în colaborare cu Grădinița „Dumbrava Minunată”, Grădinița „Elena Farago” și Școala nr. 29 „Nicolae Romanescu” din Craiova. Scopul proiectului asigurarea unui acces echitabil și nediscriminatoriu copiilor din satele doljene la servicii educaționale adaptate nevoilor sociale actuale. Urmărim astfel creșterea calității vieții și promovării principiilor de incluziune socială la nivelul județului Dolj.

Cei care doresc să se implice în această campanie umanitară sunt rugați să aducă jucării și rechizite la Biserica „Sfântul Calinic Cernicanul”, situată în cartierul craiovean Valea Roșie (lângă piața din Valea Roșie).

Comentarii Facebook


Știri recente