Biserica Sfântul Apostol Andrei din Râmnicu Vâlcea și-a sărbătorit Ocrotitorul

Biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a îmbrăcat astăzi, 30 noiembrie, haine de sărbătoare, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului. Credincioșii din orașul vâlcean de sub Dealul Capela au participat în număr mare la hramul Bisericii „Sfântul Andrei” din Cartierul Morilor.

În ziua prăznuirii „Ocrotitorului românilor”, la invitația părintelui paroh Laurențiu Barbu, un sobor de preoți și diaconi au oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Apostol Andrei”, din Râmnicu Vâlcea.

Sărbătoarea a început decuseacă cu slujba Vecerniei și cu Acatistul ‘Sfântului Apostol Andrei’, iar astăzi a continuat cu Utrenia și cu Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie în prezența tuturor credincioșilor a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu.

La sfârșitul slujbei, Părintele Protosinghel Grigorie Cut de la Mănăstirea Cozia a rostit un cuvânt de învățătură, în care a prezentat viața, activitatea și martiriul marelui Apostol, sfătuindu-i pe credincioșii prezenți să-i urmeze exemplul și să înalțe rugăciuni către acesta spre a mijloci la Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor lor.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

La eveniment a participat și Primarul Râmnicului, Inginerul Romeo Rădulescu împreună cu alte oficialități locale și centrale și numeroși credincioși din oraș și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…