Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei, în sărbătoare

Sute de credincioși au participat astăzi, 14 octombrie, la hramul uneia dintre cele mai mari și mai frumoase lăcașuri de cult din Capitală, biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Preasfinția Sa a evocat în cuvântul său viața Cuvioasei Parascheva, demnă de urmat de fiecare creștin.

„Sfânta Cuvioasă Parascheva a strălucit în viața ei scurtă prin foarte multe virtuți, dar a strălucit mai ales prin această virtute a fecioriei, prin această luptă împotriva pornirilor firești ale naturii noastre căzute moștenită de la părinții noștri care prin neascultare au adus corupția și păcatul în lumea și existența noastră. Cunoașteți foarte bine viața Sfintei Parascheva întrucât hramul acesta este deja tradițional în Biserica și în parohia dumneavoastră”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Credincioșii au venit la Biserica „Sfânta Vineri” încă de dimineață pentru a participa la Sfânta liturghie și pentru a se închina la veșmântul Cuvioasei Parascheva.

După Sfânta liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Varlaam Ploieșteanul a așezat piatra de temelie pentru o nouă capelă ce se va ridica în apropierea bisericii. Acesta îi va avea ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nicolae și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Biserica „Sfânta Vineri”, construită după modelul catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol, îl mai are ca ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…