Biserica ‘Sfanta Imparateasa Pulheria’ din Parcovaci si-a serbat astazi hramul.

Parohia din localitatea Parcovaci – Protopopiatul Harlau si-a sarbatorit astazi hramul, in ziua de praznuire a Sfintei Pulheria imparateasa.

Cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul – Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

Mai multe detalii am aflat de la Parintele Paroh Nicolae Craciun – protopop al Protopopiatului Harlau: ‘Hramul Bisericii ‘Sfanta Imparateasa Pulheria’ din localitatea Parcovaci a inceput dis-de-dimineata cu Slujba Aghiezmei si a continuat cu slujba utreniei. La ora 09.00 a inceput slujba Sfintei Liturghii care a fost prezidata de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul – Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. La acest eveniment au fost participat si cei trei parinti stareti ai manastirilor din Protopopiatul Harlau: Parintele Isidor Bucatarul – staretul Manastirii Bals, Parintele Petronie Andrei – staretul Manastirii Lacuri si Parintele Gavriil Alexa – staretul Manastirii Sangeap-Basaraba. La sfarsitul Sfintei Liturghii, a avut loc vernisajul Expozitiei Cercului de pictura ‘Vartolomeu Dolhan’ din Parcovaci, expozitie ce a cuprins icoane pe lemn si sticla ce au fost realizate de catre copiii de la Scoala Generala din Parcovaci. Apoi a avut loc agapa frateasca in casa ‘Pelerinul’ de la parohie. Spre seara, in curtea Caminului Cultural din Parcovaci a avut loc un program artistic-folcloric sustinut de tinerii artisti de la Casa de Cultura din Harlau intruniti in Ansamblul ‘Sarba cu naframa’, interpreti indragiti ai zonei, fanfara si formatia de dansuri din Parcovaci.’

Comentarii Facebook


Știri recente