Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, și-a sărbătorit hramul

Astăzi, 25 noiembrie 2008, Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal in calitate de delegat al Preafericitul Părinte Patriah Daniel, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, prăznuită astăzi în Biserica Ortodoxă,a trăit in secolele III-IV și a primit cununa muceniciei după ce s-a opus celor care propovăduiau închinarea la idoli în ținuturile Egiptului de astăzi.

La evenimentele care au avut loc astăzi la Biserica „Sfânta Ecaterina” au participat profesori și studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București și un mare număr de credincioși.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…