Biserica „Sfânta Ecaterina” a găzduit o altă ediție a „Serilor catehetice”

Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, a găzduit azi, 25 februarie, o nouă ediție a „Serilor catehetice”. La întrunire au participat elevi de la clasele a XII-a și a XIII-a ale Grupului Școlar „Electronica Industrială”. Tema întâlnirii de astăzi a fost „Despre viața veșnică”.

Mai multe informații oferă pentru TRINITAS TV, Pr. Insp. Adrian Niță, de la Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Spre bucuria noastră, tinerii sunt preocupați de Dumnezeu. Un ajutor foarte mare îl avem în mod evident din partea profesorilor de Religie, pentru că altfel nu am avea cum să luăm contact în mod direct cu ei. Eu cred că un semn că tinerii înțeleg ceva din «Serile catehetice» ar fi întoarcerea și căutarea preotului. Nu căutarea preotului, în mod special a preotului care a vorbit sau a catehetului, ci căutarea preotului din parohie. Și atunci când primesc semnale că acești tineri, în posturi și în afara posturilor, merg la Biserică și se spovedesc, încep să facă fapte de milostenie, se apropie de preot și de Biserică, cât și de valorile Bisericii, atunci evident că noi ne bucurăm nespus de mult. Iar «Serile catehetice» își ating scopul”.

Informații cu privire la desfășurarea întâlnirii primim și de la Profesorul de Religie al Grupului Școlar „Electronica Industrială”, Mariana Demetrescu: „Un preot părinte știe să le vorbească altfel și au foarte multe întrebări de adresat, cu privire la anumite teme. Iar timpul din cadrul orelor de Religie nu permite mereu dezbaterea tuturor acestor întrebări. Și altfel se poate sta de vorbă cu un preot, decât cu un profesor, deoarece intră în contact cu alte persoane”.

„Serile catehetice” au loc de regulă odată la 2 săptămâni și sunt organizate de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în colaborare cu profesorii de Religie din liceele bucureștene.

Comentarii Facebook


Știri recente