Biserica ‘Sf. Romani’ din Bucuresti isi sarbatoreste hramul

Referitor la sarbatoarea de astazi, mai multe biserici din tara sunt inchinate praznicului sfintilor romani. Una dintre acestea este si biserica de pe strada Trapezului din Sectorul 3 Bucuresti, care isi sarbatoreste astazi hramul. Mai multe amanunte despre locasul de cult ce se afla in constructie ne-a vorbit pr. paroh Ioan Maracineanu: ‘Lucrarile au inceput in 2004, iar acum lucram la centura si ne apropiem de acoperis si, in toamna, speram sa o acoperim. Intrucat nu este loc pentru alte anexe, din cauza terenului, biserica este prevazuta cu demisol. Aici avem amenajat spatiul pentru desfasurarea ritualului liturgic, iar dupa finalizarea lucrarilor ne-am propus ca la demisol sa facem un paraclis al copiilor, o sala de intruniri, consfatuiri sau sedinte ale Consiliului parohial, acestea putand fi folosite si pentru meditatii sau consultatii gratuite pentru copii sau alte lucrari asemanatoare. Se va putea amenaja biblioteca si chiar o cantina sociala’.

Parintele Ioan Maracineanu, parohul bisericii cu hramul Toti Sfintii Romani, ne-a vorbit si despre activitatile importante ce se desfasoara in cadrul acestei parohii: ‘Ocupandu-ne in special de construirea bisericii, asistenta sociala este limitata la grija duhovniceasca fata de caminul, gradinita si scolile din apropierea bisericii, si la o minima asigurare medicala in timpul slujbelor, in caz de nevoie’.

De asemenea, pr. Ioan Maracineanu ne-a spus si programul liturgic cu ocazia hramului la parohia Toti Sfintii Romani: ‘Sambata seara am avut Vecernie cu Litie, precum si Acatisul Sf. Romani, slujbe la care a participat parintele protopop al Protopopiatului III din Capitala, iar astazi am oficiat Sf. Liturghie’.

Comentarii Facebook


Știri recente