Biserica Sf. Prooroc Daniel din Iasi isi sarbatoreste astazi sfantul ocrotitor

Infiintata in anul 2000, biserica, aflata acum in constructie, este singura din Iasi care poarta hramul Sfantului Prooroc Daniel. Parintele Ioan Chirvasa, parohul acestui lacas de cult, ne-a oferit amanunte despre aceasta parohie unica din Iasi: ‘Parohia noastra nu are o istorie prea indelungata, varsta ei fiind de doar 5 ani. Sarbatorim acum al cincilea hram de cand este infiintata, stadiul actual al bisericii mari, pentru ca avem si o biserica mica in curtea noastra, in care am slujit doi ani, este aproximativ la cota de 7 metri peste placa de la demisol, acolo unde slujim in prezent. Cu fierul suntem un pic mai sus, cu inca doi-trei metri, si speram ca in anul urmator, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa ajungem la bolte, ca sa turnam boltile’.

Parintele Ioan Chirvasa ne-a vorbit si despre actiunile social-filantropice organizate la aceasta biserica: ‘S-au facut diferite activitati caritative si, in ultima perioada, as mentiona ca, de sarbatoarea Sf. Parascheva, crestinii nostri au mers la Mitropolie si au impartit pachete si ceai cald doua seri la rand, la mai multe persoane am oferit o masa la cantina ‘Sf. Ecaterina’ a Protopopiatului Iasi II, masa de pranz de pe 14 octombrie. Sunt si alte actiuni care se concretizeaza fie in oferirea unei mese calde la mai multe persoane, insa nu este o chestiune organizata si permanenta, dar speram ca in viitor sa dezvoltam mai multe activitati caritative. Colaboram cu o societate de imbracaminte care periodic ne aduce la parohie diferite cantitati de imbracaminte pe care noi le oferim persoanelor sarace din Iasi, fie in unele sate unde se simte nevoia acestor haine’.

De asemenea, parintele Ioan Chirvasa s-a referit si la programul liturgic prilejuit de hramul Bisericii Sfantul Prooroc Daniel, din Iasi: ‘Am facut slujba Privegherii, urmata de un concert de colinde al corului Liceului ‘Octav Bancila’ din Iasi. As vrea sa precizez faptul ca anul acesta am avut si doua noutati pentru crestinii nostri, si anume faptul ca am inaugurat o casa praznicala ‘Agapa crestina’, sfintirea ei avand loc dupa slujba Privegherii, casa care este in curtea bisericii si, de asemenea, am reusit cu ajutorul lui Dumnezeu sa scoatem si o revista a parohiei noastre, numita ‘Margaritarul credintei’, care a fost prezentata crestinilor dupa slujba Privegherii’.

Comentarii Facebook


Știri recente