Biserica ‘Sf. Nicolae’ din Tecuci, pregatita pentru resfintire

PS Casian, episcop al Dunarii de Jos, va oficia maine slujba de resfintire a Bisericii ‘Sf. Nicolae’ din Tecuci. La acest locas, care este atestat documentar inca din secolul al XVII-lea, s-au facut in ultimii ani ample lucrari de consolidare, fiind refacuta si pictura. Mai multe detalii despre aceste lucrari am aflat de la parintele paroh Grigore Chivu: ‘Biserica este atestata in anul 1683, cand arhid. Paul de Alep, insotind pe patriarhul Macarie al Antiohiei, a vizitat Tara Romaneasca si a poposit si in urbea Tecuciului. In anul 1711, tatarii au devastat-o si au ars-o, in 1821 turcii au distrus-o, iar in 1825 enoriasii parohiei au rezidit-o. Lucrarile pe care le-am facut au constat in repararea fisurilor si injectare cu ciment, refacerea picturii, acoperisul a fost refacut in totalitate si s-a adaugat un vesmant exterior din praf de piatra’.

De asemenea, parintele paroh Grigore Chivu ne-a vorbit si despre programul liturgic de maine, prilejuit de resfintirea Bisericii ‘Sf. Nicolae’ din Tecuci: ‘Programul liturgic de maine consta din sfintirea bisericii si sfintirea sfintei mese de catre PS Episcop Casian al Dunarii de Jos, inconjurat de un sobor de preoti de la episcopie. De asemenea, va participa si un sobor de preoti din zona noastra a Tecuciului si oficialitati locale. Sfintirea consta in asezarea sfintelor moaste in sfanta masa, in ungerea cu mir si stropire cu apa sfintita a interiorului si exteriorului bisericii, dupa care va urma Sf. Liturghie pe o scena pe care am facut-o in curtea bisericii, frumos ornata, la care vor participa multi credinciosi’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Hramul Mănăstirii Antim | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 27 septembrie 2022, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Antim din București, cu ocazia sărbătorii Sfântului Antim Ivireanul.   Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu