Biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Isvarna – Gorj a fost resfințită

Câteva sute de credincioși au fost prezenți duminică, 23 septembrie 2012, la resfințirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Isvarna, Parohia Pocruia, județul Gorj. Bucuria duhovnicească a fost sporită de prezența Inalt Preasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei care a săvârșit slujba de resfințire și Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, după cum ne informează Gheorghe Cioiu, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvânt în care a explicat principalele învățături reieșite din Evanghelia acestei duminici ce relatează despre pescuirea minunată (Luca 5, 1 – 11) și a mulțumit lui Dumnezeu pentru sărbătoarea duhovnicească petrecută.

„În această sfântă duminică am făcut pomenire pentru moșii și strămoșii noștri prin sfințirea bisericii pe care ei au ridicat-o și ne-au lăsat-o moștenire. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi de înaltă trăire duhovnicească, pentru toate binefacerile ce le revarsă asupra noastră și îl rugăm să ne fie întotdeauna Învățător și Domn. Învățător, ca Acela ce ne spune cum și ce să facem în această lume pentru mântuirea sufletelor. Domn, ca Acela ce are putere să ne ierte păcatele” a spus IPS Irineu.

De asemenea, IPS Sa i-a felicitat pe toți cei care au lucrat la renovarea și consolidarea sfântului locaș, iar persoanele care s-au ostenit în mod deosebit pentru realizarea sfintei lucrări, în frunte cu părintele paroh Vasile Gheorghe Popescu, au primit din partea Mitropoliei Olteniei gramate de mulțumire și apreciere.

Resfințirea bisericii de la Isvarna reprezintă încununarea unei munci de mai bine de trei ani pentru consolidarea și restaurarea acestui sfânt locaș construit în anul 1899. Micuța localitate gorjeană este situată în depresiunea Tismanei, la poalele Munților Vulcan, într-un peisaj de o frumusețe aparte, cunoscut în zonă ca locul de unde este aprovizionat cu apă potabilă municipiul Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente