Biserica ‘Sf. Ioan Iacob Hozevitul’ din curtea Seminarului Telogic ‘Veniamin Costachi’, de la Manastirea Neamt, isi sarbatoreste maine hramul.

La 5 august 1994, in curtea Seminarului Teologic ‘Veniamin Costachi’, de langa Manastirea Neamt,a avut loc sfintirea locului pentru construirea unei noi biserici. Aceasta biserica va adaposti in viitor moastele Sfintului Ioan Iacob Hozevitul. Lucrarile de constructie au fost finalizate in anul 1997, an in care a fost oficiata si slujba de sfintire a lacasului de cult, de catre Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. Anul acesta vor fi finalizate lucrarile la pictura interioara a bisericii.

Prea Cucernicul Parinte Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt ne-a vorbit despre programul manifestarilor care se vor desfasura cu ocazia hramului Bisericii Sfantul Ioan Iacob: ‘De dimineata, de la ora 06.00, dupa ce vom face acatistul Sfantului Ioan Iacob, apoi Aghiazma, Sfantul Maslu, randuiala Ceasurilor, in jurul orei 10.00 va incepe Sfanta Liturghie, la care speram sa ajunga si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.’

Comentarii Facebook


Știri recente