Biserica Sf. Filofteia din incinta Spitalului Județean Vâlcea și-a serbat ocrotitoarea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, astăzi, 7 decembrie, în ziua prăznuirii „Sfintei Mucenițe Filofteia”, Părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, Protopop al Protoieriei Râmnicu Vâlcea, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfânta Filofteia”din incinta Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, care și-a sărbătorit ocrotitoarea, potrivit arhiram.ro.

Sărbătoarea a început de aseară cu slujba Vecerniei cu Litie și a continuat astăzi cu Utrenia, Acatistul „Sfintei Mucenițe Filofteia” și cu Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, a istorisit viața și faptele sfintei Mucenițe Filofteia, sfătuindu-i pe credincioși să-i urmeze exemplul în credință și milostenie.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și ostenitorilor acestui sfânt locaș.

La sfârșitul slujbei credincioșii prezenți au primit din partea parohiei iconițe, cărticele de rugăciuni și pachete cu alimente și dulciuri.

La sărbătoare au luat parte oficialități locale, personal medical, preoți, pacienți și numeroși credincioși din municipiu.

Scurt istoric

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfânta Filofteia”din incinta Spitalului Județean de Urgență Vâlcea fost pusă în urmă cu nouă ani în anul 2002 de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Pe data de 5 septembrie 2010 a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, eveniment la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, care a acordat rangul de Iconom stavrofor părinților slujitori Mihai Bălăceanu și Emanoil Popescu pentru activitatea social – misionară, pastorală și administrativă desfășurată în cadrul parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente