Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din cartierul reșițean Govândari și-a sărbătorit ocrotitorii

O sărbătoare cu totul aparte este cinstită în fiecare an în municipiul Reșița, care are ca ocrotitori pe acești sfinți, corifei ai creștinismului, ocrotitori ai mai multor locașuri de cult reșițene. Astfel, și în acest an parohia cu hramul „Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul reșițean Govândari și-a prăznuit ocrotitorul în mod festiv. Cu acest prilej, începând cu orele dimineții a fost săvârșită Sf. Liturghie arhierească în biserica parohială, de către un sobor de preoți condus de către protosinghelul Casian Rușeț, secretar eparhial și delegat al Preasfințitului părinte Episcop Lucian al Caransebeșului la acest eveniment, după cum informează episcopiacaransebesului.ro.

Potrivit tradiției din Banat, după oficierea Sf. Liturghii s-a înconjurat biserica, după care s-a oficiat rânduiala tradițională de „tăiere a colacului”. Cuvântul de învățătură la această sărbătoare a Reșiței a fost rostit de către părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial, care a transmis și gândul de frățietate și binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.

La Sf. Liturghie au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, precum și o delegație a parohiilor romano – catolice din Fano și Pesaro (Italia), comunități înfrățite cu parohia reșițeană. Oaspeții din Italia au fost primiți de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, în după amiaza zilei de 27 iunie, la reședința episcopală din Caransebeș.

În încheierea Sf. Liturghii, la ieșirea din biserică toți credincioșii prezenți la Sf. Liturghie au primit din partea parohiei câte un pachețel cu aliment.

Comentarii Facebook


Știri recente