Biserica Romano-Catolica condamna atentatele teroriste de la Madrid

Comunicat

Preasfintitul Petru Gherghel, episcop de Iasi a trimis sambata, 13 martie, o telegrama cardinalului Antonio Rouco Varela, arhiepiscop de Madrid, in care isi exprima durerea si solidaritatea cu familiile indoliate si cu cei care sunt in suferinta in urma atacurilor teroriste de la Madrid. O alta telegrama a fost trimisa si ambasadorului Spaniei la Bucuresti, ES Jesus Antieza Serena.

Duminica, 14 martie, in bisericile romano-catolice din Iasi si in multe biserici romano-catolice din Moldova credinciosii s-au rugat pentru victimile terorismului, pentru toti cei in suferinta si pentru poporul spaniol.

Actele teroriste de la Madrid din dimineata zilei de 11 martie care au cauzat multi morti si ranirea atator persoane ce se aflau in drum spre locurile lor de munca au adus multa suferinta. ‘Am aflat cu multa durere de actele teroriste din 11 martie si tinem sa exprimam condoleante si solidaritatea cu familiile indurerate’, se spune in telegrama trimisa de episcopul de Iasi. In continuare este notat : ‘Il rugam pe Dumnezeu sa aiba in grija Sa poporul spaniol si intreaga lume’ si ‘il rugam sa se indure de toti cei care sunt in suferinta’.

Aceste mesaje se adauga celor trimise joi, 11 martie, de Inalt Prea Sfintitul Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti in numele Conferintei Episcopale Romane.

Iasi, 14.03.2004 Pr. Cornel Cadar

Comentarii Facebook


Știri recente