Biserica respectă libertatea individuală, dar rămâne fidelă propriei sale rânduieli

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

Pentru a păstra neștirbit renumele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu în memoria poporului român, majoritar creștin ortodox, Arhiepiscopia Bucureștilor a făcut în cursul zilei de 3 ianuarie 2013 un apel către familia renumitului artist pentru ca el să fie înmormântat creștinește. În acest sens, Biserica s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare a regizorului Sergiu Nicolaescu pentru ca mormântul său să devină loc de omagiere pentru numeroșii admiratori care i-au apreciat filmele de excepție realizate de-a lungul unei cariere prodigioase. Cu toate acestea, familia domnului Sergiu Nicolaescu a ales să respecte dorința lui testamentară de a fi incinerat (ars la crematoriu).

Biserica Ortodoxă Română respinge practica necreștină a incinerării, deorece aceasta este contrară credinței ortodoxe bimilenare pe care se întemeiază hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 și din 5 iulie 2012.

Întrucât Biserica Ortodoxă are numai servicii religioase pentru înmormântare (punere în mormânt), ea nu poate asigura funerariile religioase pentru cei care sunt incinerați.

Comentarii Facebook


Știri recente