Biserica Postelnicu Fir din Craiova și-a cinstit ocrotitorul

Biserica Postelnicu Fir din Craiova a fost neîncăpătoare ieri, 12 noiembrie, pentru credincioșii care au veni să cinstească ziua praznicului ocrotitorului acesteia: Sfântul Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, informează Mitropolia Olteniei. Cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de PS Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei și Episcop ales al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Biserica Postelnicu Fir a fost ridicată în anul 1814, dar încă din 1793, în timpul domnitorului Grigore Caragea, biserica de lemn care exista pe locul actualei biserici, aici, la Postelnicu Fir, s-a bucurat de cinstea de a găzdui mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei. În prezent, sfintele moaște sunt așezate într-o raclă de argint aurit pe un postament cu baldachin și se bucură de mare evlavie din partea credincioșilor din Cetatea Băniei. De menționat că biserica îi are Ocrotitori pe Sfinții Trei Ierarhi, Sfântul Ioan cel Milostiv fiind al doilea hram al lăcașului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…