Biserica „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Stelian” din Galați și-a sărbătorit hramul

Biserica cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Stelian” din Galați și-a sărbătorit astăzi, 26 noiembrie 2010, hramul, după cum ne informează Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul liturgic a debutat în seara zilei de 25 noiembrie, cu slujba Privegherii și a continuat în ziua hramului cu săvârșirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoți, alături de numeroși credincioși din parohie și din oraș.

Parohia a luat ființă în anul 1993, când se sfințește locul și se pune piatra de temelie a sfântului locaș, imediat după aceasta începând și lucrările de construcție. Concomitent cu zidirea bisericii, au început și lucrările de construcție la așezământul social-filantropic al parohiei, care a fost binecuvântat și inaugurat de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în anul 2009, luând numele de „Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale-Speranțe pentru vârsta a III-a.”

În cuvântul său de învățătură, Chiriarhul Dunării de Jos, a subliniat grija pe care a arătat-o Mântuitorul Iisus Hristos, pentru toți credincioșii, dar in special pentru copiii. În purtarea Sa de grijă a dăruit omenirii în secolul IV un ierarh, ocrotitor al copiilor. „Sfântul Stelian este un model de păstor autentic, ce și-a îndreptat grija în mod special spre copii, prin îngrijirea celor bolnavi, în urma epidemiilor izbucnite în timpul său. Văzând purtarea sa de grijă, pentru cei mici ai eparhiei sale, Dumnezeu l-a învrednicit a fi și Făcător de minuni și vindecător de boli”, a mai adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit o slujbă de mulțumire pentru toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt lăcaș, după care, au fost împărțite pachete pentru toți cei care se confruntă cu diferite probleme, inclusiv de ordin economic.

Evenimentul a facilitat întâlnirea celor în vârstă, îngrijiți de această parohie și tinerii studenți ai „Departamentului de Istorie Filosofie, Sociologie și Teologie”, din cadrul Universității Dunărea de Jos. Aceștia din urmă participă activ ca voluntari, alături de elevii Colegiului național „Mihail Kogălniceanu”, din Galați, în diferitele activități ale parohiei, în special în cele dedicate pentru grija și ajutorarea celor 50 de bătrâni ocrotiți de acest centru multifuncțional.

Comentarii Facebook


Știri recente