Biserică pentru Parohia timișoreană Ciarda Roșie

Credincioșii ortodocși ai cartierului timișorean Ciarda Roșie nu beneficiază încă de un lăcaș de cult. Slujbele religioase se desfășoară într-o capelă improvizată din lemn, într-un spațiu impropriu și neadecvat. În scurt timp însă vor debuta lucrările de construcție pentru un nou lăcaș de cult, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

La început au avut loc mai multe demersuri către autoritățile locale ale Primăriei Timișoara, prin care s-a încercat obținerea unui teren adecvat pentru construcția unei biserici. Cu sprijinul primarului Gheorghe Ciuhandu, care s-a arătat receptiv propunerii, Consiliul local al Primăriei Timișoara, prin Hotărârea Nr. 124 din 26 ianuarie 2010, a pus la dispoziție un teren având o suprafață de 1.500 de metri, situat în mijlocul cartierului Ciarda Roșie. Astfel, locuitorii ortodocși ai acestui cartier și-au văzut un vis împlinit, cel puțin într-o primă fază, și anume primirea terenului necesar, urmând apoi să fie săvârșită slujba de sfințire a locului unde se va construi viitoarea biserică ortodoxă.

La data de 2 octombrie 2010, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de mai mulți preoți, a pus piatra de temelie și a sfințit locul unde va fi altarul noii biserici a Parohiei ortodoxe Timișoara Ciarda Roșie având hramurile ‘Adormirea Maicii Domnului’ și ‘Sfinții 40 de Mucenici’. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale în frunte cu Gheorghe Ciuhandu, primarul municipiului Timișoara, numeroși invitați, alături de credincioșii acestui cartier, veniți în număr mare să asiste la eveniment. În încheiere, PS Paisie Lugojanul a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul acordat în obținerea acestui teren, transmițând în același timp preotului paroh, comunității locale și ctitorului principal, Constantin Popaluca, mult spor în activitatea ce urmează să o desfășoare prin edificarea noului lăcaș de cult.

De la trecerea acestui important eveniment și până în prezent s-a reușit întocmirea proiectului tehnic al noului lăcaș de rugăciune și a tuturor actelor necesare obținerii autorizației de construcție. În scurt timp, urmează să fie desemnată firma care va prelua pentru început construcția fundației prin depunerea unor oferte, după care vor debuta lucrările de construcție. Noua biserică va avea un plan ortodox, în formă de cruce, cu turlă pe naos. ‘Sperăm să reușim să ducem la îndeplinire lucrarea pe care o începem acum, împrumutând, am putea spune, mâna lui Hristos, pentru ca să putem ridica această zidire și, dacă nu e mâna noastră, ci doar dragostea noastră, atunci mâna lui Hristos va înmulți dragostea credincioșilor, în așa fel încât pe viitor, în biserica pentru care am pus temelie, să avem posibilitatea să facem prima Sfântă Liturghie’, a spus preotul paroh Adrian Carebia.

Comentarii Facebook


Știri recente