Biserică pentru bolnavii de la Spitalul Bagdasar

Cadrele medicale și pacienții Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din Capitală vor putea participa de acum înainte la slujbe în Biserica nouă a instituției. Lăcașul de cult a fost binecuvântat joi, 18 octombrie 2012, de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit TRINITAS TV.

Biserica „Sf. Dimitrie”, „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfinții Arhangheli” a fost ridicată în trei ani. Până acum, slujbele erau oficiate în paraclisul spitalului.

„Existența unei biserici într-un spital nu cred că mai este pusă la îndoială de cineva. În cei 14 ani am putut să constat și domnii doctori o știu că într-adevăr aforismul doctorul tratează dar Dumnezeu vindecă este, a fost și va fi actual, după cum a precizat Pr. Eugen Cucu, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

„Pe sigla spitalului Bagdasar scrie Nihil Sine Deo (nimic fără Dumnezeu) și spun că nimic nu-i mai adevărat decât acest lucru”, a precizat Dr. Anca Buliman manager, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Creat în 1975 cu destinația de Centru de Referință Național de Neurochirurgie, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Bagdasar” a devenit în 1993 spital de urgență, iar în 2001 și-a schimbat denumirea în Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. Astăzi, este unul dintre cele mai importante spitale de urgență din București, asigurând servicii medicale de o înaltă calitate. În viitorul apropiat va fi inaugurat și un nou corp al instituției medicale.

Comentarii Facebook


Știri recente