Biserica Parohiei vrâncene Slobozia Botești a fost sfințită

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia vrânceană Slobozia Botești a fost astăzi, 24 octombrie, târnosită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția sa a oficiat și Sfânta Liturghie în locul special amenajat din curtea lăcașului de cult, informează TRINITAS TV.

„Este o realizare foarte importantă, căci în această localitate aveți casa lui Dumnezeu în care să vă închinați, în care să vă sporiți dragostea și în care să vă sporiți, de asemenea, nădejdea în mântuirea sufletelor frățiilor voastre. Este bine ca să sprijiniți în continuare activitatea părintelui paroh și să fiți sârguincioși”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

Parohia a fost înființată în anul 1992, sfântul lăcaș fiind ridicat între 1994 -1999. Pictura bisericii a fost finalizată anul acesta. La Slujba de sfințire au participat, în număr mare, credincioșii din parohie, dar și din împrejurimi, precum și autoritățile locale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…