Biserica Parohiei Târnova din Protopopiatul Caransebeș a fost resfințită

La sărbătoarea Preasfintei Treimi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Târnova din Protopopiatul Reșița, după cum informează episcopiacaransebesului.ro. Cu acest prilej, Chiriarhul a resfințit biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, după care a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească alături de un sobor de preoți și diaconi.

Referindu-se la importanța deosebită a acestei zile pentru credincioșii Parohiei Târnova, Chiriarhul a precizat: „Cu mare bucurie am acceptat ca în a doua zi de Rusalii, la hramul acestei biserici, la Praznicul Preasfintei Treimi, să fim din nou împreună în această biserică închinată Praznicului Cincizecimii. Am venit, nu numai pentru a săvârși Sfânta Liturghie, ci și pentru a binecuvânta și sfinți iconostasul și icoanele care împodobesc catapeteasma acestei biserici și pentru a binecuvânta altarul, a resfinți Sfânta Masă pe care dumneavoastră, cu multă jertfă și osteneală împreună cu părinții Ioan și Traian, ați refăcut-o, primenind astfel altarul, Sfânta Sfintelor. Și iată, după patruzeci de ani de la așezarea Sfintelor Moaște în piciorul Sfintei Mese, suntem din nou împreună la o slujbă asemănătoare cu cea care a fost în 27 august 1972, atunci când ÎPS Nicolae, la vremea respectivă arhiepiscop al Timișoarei și Caransebeșului, a venit în mijlocul dumneavoastră și a oficiat slujba de târnosire a acestei biserici. Dumneavoastră și înaintașii dumneavoastră. Iată, aici în Târnova aveți două biserici, sunteți o turmă cuvântătoare, harnică, credincioasă, dinamică și activă, pentru că nu ați neglijat aceste două biserici din localitatea dumneavoastră”.

La Sfânta Liturghie au participat un număr însemnat de credincioși, precum și autorități centrale, județene și locale. În cadrul acesteia părintele paroh Ion Ștefoni a fost hirotesit iconom, iar părintele slujitor Traian Florei, întru sachelar, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit din partea Ierarhului, acte de cinstire. De asemenea, dl Rusalin Blagoiescu Birău, primarul localității Târnova, a primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, „Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. La rândul său, dl. Rusalin Blagoiescu Birău, i-a conferit Ierarhului, titlul de cetățean de onoare al localității Târnova.

„Vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost una binecuvântată și binecuvântătoare, pentru că la inițiativa preoților slujitori ai acestei parohii, împreună cu membrii Consiliului Parohial, și de altfel, a tuturor credincioșilor, această biserică a fost astăzi înnoită prin lucrarea Sfântului Duh, prin prezența și binecuvântarea Întâistătătorului Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Lucian. S-au efectuat o seamă de lucrări la această biserică, toate fiind închinate Preasfintei Treimi, zi de mare sărbătoare care va rămâne în istoria acestei parohii”, a mărturisit părintele Nicolae Mirișan, protopopul Reșiței.

Biserica parohială din Târnova, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, a fost construită între anii 1938-1942, iar la data de 27 august 1972 a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timișoarei și Caransebeșului și Mitropolit al Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…