Biserica parohiei Sticlăria-Scobinți din prot. Hârlău a fost resfințită

Peste 1.000 de credincioși au participat ieri la resfințirea Bisericii ‘Duminica Tuturor Sfinților’ din parohia Sticlăria-Scobinți, Protopopiatul Hârlău, oficiată de PS Calinic Botoșăneanul. Pe un podium special amenajat a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfinția Sa, alături de un sobor de preoți și diaconi. După cum a relatat pentru Ziarul Lumina, pr. protopop Nicolae Crăciun, la slujbă au venit credincioși din parohia Sticlăria și din satele învecinate ‘care s-au bucurat de atmosfera duhovnicească’.

La final, PS Calinic Botoșăneanul a adresat un cuvânt de învățătură, transmițând binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan. Părintele paroh Ioan Lutic a primit rangul de iconom stavrofor. Părintele protopop a citit hrisovul de sfințire care a fost așezat în sfânta masă a sfântului altar.

‘Din soborul de preoți au făcut parte mai mulți fii ai satului Sticlăria, care în prezent sunt slujitori ai sfintelor altare. Credincioșii au fost foarte emoționați în timpul Sfintei Liturghii și în timpul slujbei de retârnosire. Au fost acordate distincții de vrednicie persoanelor care au ajutat la ridicarea lăcașului de închinăciune din Sticlăria. Părintele paroh Ioan Lutic a mulțumit Înalt Preasfințitului Teofan pentru rangul oferit și Preasfințitului Calinic Botoșăneanul pentru frumoasa slujbă oficiată și pentru cuvântul de învățătură deosebit de elaborat. În același timp, pr. paroh Ioan Lutic a făcut o prezentare a celor 35 de ani de preoție în aceeași parohie și i-a îndemnat pe credincioși să-i fie mereu alături, așa cum s-a întâmplat până în prezent’, a afirmat pr. protopop Nicolae Crăciun.

La biserica parohiei Sticlăria au fost realizate în ultimii ani lucrări de pictură, fiind dotată cu obiecte de cult noi pentru săvârșirea sfintelor slujbe. În apropierea sfântului lăcaș a fost ridicată o casă de prăznuire, un agheazmatar, s-a realizat împrejmuirea cu gard. ‘Tot ceea ce s-a realizat a început acum patru ani, prin susținerea credincioșilor din parohie. Oamenii au venit la biserică și au muncit efectiv. Lucrările au fost supravegheate de PS Calinic Botoșăneanul și de pr. protopop Nicolae Crăciun’, a spus pr. paroh Ioan Lutic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…