Biserica Parohiei Spinu din Protoieria Râmnicu Vâlcea a fost resfințită

În cea de a XI-a Duminică de după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a resfințit Biserica filială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Spinu, Protoieria Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, după cum precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Câteva sute de credincioși din Parohia Spinu și din localitățile învecinate au luat parte la slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Ceremonialul liturgic și Sfânta Liturghie au fost oficiate de PS Părinte Emilian Lovișteanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântarea ținută după Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Emilian Lovișteanul a explicat principalele învățături duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică duminicală, în care se face referire la datornicul nemilostiv. După slujbă, Preasfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Marian Barbu, pentru activitatea pastorală și administrativă din parohie acordându-i rangul onorific de iconom. Sărbătoarea a fost marcată de acordarea mai multor diplome de vrednicie din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, tuturor celor care s-au implicat la restaurarea lăcașului de închinare. Împreună cu preotul paroh, Marian Barbu, credincioșii au mulțumit Preasfințitului Episcop Vicar pentru prezență și pentru împreuna rugăciune la sfântul altar.

În după amiaza zilei de duminică, 28 august, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat la slujba de Priveghere de la Schitul Troianu, județul Vâlcea, care are hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Preasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit cu acest prilej slujba Vecerniei cu Litie și Utrenia.

La finalul slujbei Preasfințitul Părinte Emilian a ținut un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență însemnătatea sărbătorii „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”..

La slujba de Priveghere au luat parte stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, preoți și numeroși credincioși din eparhie și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente