Biserica Parohiei „Sfintele Femei Mironosițe” din municipiul Galați și-a sărbătorit hramul

Biserica Parohiei „Sfintele Femei Mironosițe” din municipiul Galați și-a sărbătorit ieri, 18 aprilie, hramul. La Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat și credincioși ai Parohiei Băndoiu din Insula Mare a Brăilei.

Părintele Gelu Aron, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Bucuria a fost intensificată și de prezența la Sfânta Liturghie a Înaltpreasfințitul Părinte Casian. Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat rolul și importanța pe care o are femeia, și mai ales mama creștină, astăzi, în formarea și educarea tinerei generații”.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Parastas pentru vrednicul de pomenire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnówka, „un mare prieten al Bisericii Ortodoxe Române și un apropiat al Eparhiei Dunării de Jos” a mai spus părintele Gelu Aron. Înaltpreasfințitul Miron de Hajnówka a trecut la cele veșnice în urma accidentului aviatic de sâmbătă, 10 aprilie 2010, de lângă Smolensk,

La hramul bisericii au venit și elevii care participă la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” derulat în această parohie, însoțiți de profesorii de Religie. Biserica „Sfintele Femei Mironosițe” din Galați mai poartă și hramul „Sfântul Mucenic Antim, episcopul Nicomidiei”.

Comentarii Facebook


Știri recente