Biserica parohiei ,,Sfânta Treime” din localitatea Cocorăști Grind, județul Prahova, resfințită astăzi de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul

Biserica parohiei ,,Sfânta Treime” din localitatea Cocorăști Grind, județul Prahova, a fost resfințită astăzi, 7 iunie 2009. La acest lăcaș de cult monument istoric, construit între anii 1648-1650, s-au încheiat recent ample lucrări de restaurare. Slujba de resfințire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Numeroși credincioși din mai multe localități prahovene au participat astăzi la sărbătoarea hramului.

Ctitorită în timpul domniei lui Matei Basarab de familia logofătului Radu din Cocorăști, biserica a fost reconsolidată de mai multe ori, de-a lungul timpului. Începând din anul 2001, lăcașul de cult a intrat într-un amplu proces de renovare și repictare.

În viitor la această parohie se intenționează construirea unui așezământ social destinat copiilor și mamelor cu posibilități materiale reduse. Credincioșii care vor să sprijine finalizarea acestui așezământ pot face donații în contul RO98 CECE PH01 36RO N023 1225 deschis la CEC Ploiești. La Biserica parohiei ,,Sfânta Treime” din localitatea Cocorăști Grind funcționează deja o bibliotecă unde credincioșii pot găsi cărți religioase. De asemenea, aici se păstrează mai multe icoane străvechi și obiecte de artă patrimoniu.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente