Biserica parohiei Șcheia 1, resfințită după 170 de ani

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a resfințit ieri, 28 august 2011, Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din parohia Șcheia 1, Protopopiatul Suceava 2, potrivit „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Pe un podium special amenajat a fost săvârșită Sfânta Liturghie de IPS Pimen, alături de un sobor de preoți și diaconi. Sute de credincioși din parohie, dar și din satele învecinate au trecut prin sfântul altar al lăcașului de închinăciune care împlinește 170 de ani de la prima târnosire. ‘A fost un moment deosebit, Înalt Preasfințitul Pimen binecuvântând lucrările care au fost realizate în ultimii ani la sfântul lăcaș resfințit. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a felicitat pe toți cei care au contribuit la reabilitarea lăcașului de închinăciune și a apreciat corul parohiei Șcheia 1, care a oferit răspunsurile liturgice la strană’, a relatat pr. Minu Mititelu, protopop al Protopopiatului Suceava 2.

În ultimii ani, la acest sfânt lăcaș s-au restaurat cei 700 de metri pătrați de pictură murală de către pictorul bisericesc Nicolae Sava, s-au realizat strane noi, s-au schimbat policandrele și s-au făcut mai multe lucrări la exterior.

‘Ne-am bucurat de acest eveniment prilejuit de sfințirea bisericii, mai ales că toate lucrările s-au realizat în mare parte cu sprijinul credincioșilor din parohie. Am primit fonduri și de la autoritățile locale. Mulțumim Centrului eparhial Suceava și Protopopiatului Suceava pentru susținerea morală, sprijinul și îndemnurile pe care le-am primit’, a spus pr. paroh Cezar Onisim.

Comentarii Facebook


Știri recente